Зошто не направиш нешто да се свика родителска во училиштава?Гледам во сите градови веќе имало родителска а кај нас не.Можеби ќе не поддржат родителите за нашава проблематика.Јас незнам стварно зошто не се свика родителска или пак се плашите таму дека родителите ќе застанат на наша страна.Искрено незнам на која страна си.
Второ...како ти можеше да ги известуваш другите градови за состанокот во Охрид преку директорите кога самиот знајш дека сите директори неможат да бидат на наша страна-на страната на матурантите.Ти посекако мораш да имаш контакт со претседателите на младински од сите градови.Зар неможеше со нив да контактираш и на нив да им кажиш за состанокот?Сепак тука мислам дека згреши.А ни преку факс не треба зошто бар малце логика треба да се има дека сите директори не се за штрајк.
Трето...кога се утврдило на еден состанок да се има штрајк...т.е едногласно сите се согласиле во градов, а ти ко си дошол 5 до 12 си почнал да кажуваш мисли и да пренасочвиш насоки дека нема да има штрајк.На што личи тоа ај кажи ми?Ти ги претставуваш средношколциве или сам себе?Извини за ова ама денес дознав и стварно сум изреволтирана од тоа.ТИ не смејш пет до дванаесет да мениш мислења а и плус повеќето од тие што присуствувале на состанокот си заминале и ти врз која основа да носиш такви заклучоци???Ова нема никаква организација.Или си со нас или не.... незнам стварно.Само едно сфаќам....се е политика овде и сегде.Стварно ако грешам извини многу ама...ова што го слушнав...не е баш нај нај..